Barion Pixel

végkiárusítás! 50% kedvezmény a kiegészítőkre! kupon kód: clearance

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
(GY.I.K.)

Mindent a kapszuláról, kompatibilitás​

Az Ecocap egy újgenerációs újrahasználható kapszula Nespresso® és Dolce Gusto® kávégépekhez. 2019-ben több mint 50 milliárd egyszer használatos kapszula lett kidobva, mellyel kb. 400 millió kg hulladék keletkezett. Ez nagyjából 300.000 gépkocsi súlyának felel meg. 1 év alatt. A víziónk egyszerű: csökkenteni szeretnénk a kávéfogyasztás ökológiai lábnyomát. Ezért készítettük el az Ecocap kapszulát 100% rozsdamentes nemesacélból, hogy akár örökké tartson és korlátlanul újrahasználható legyen. Így nemcsak a Földnek, de a pénztárcádnak is jót teszel, hiszen megtakaríthatod kávés kiadásaid akár 85%-át.

Először is fontos megjegyezni, hogy az újrafelhasználás mindig jobb, mint az újrahasznosítás, hiszen utóbbi rengeteg plusz energiát igényel. A Nespresso® valóban hirdet újrahasznosítási programot, viszont jelenleg a kapszulák mindössze csupán 30 százalékát hasznosítják újra, így évente több milliárd kapszula kerül hulladéklerakókba és égetőkbe. És a Nespresso mellett ott a többi gyártó, az akár műanyag kapszuláikkal, amelyekre nincs újrahasznosítási program és legtöbbjük nem is lenne újrahasznosítható.

Lényegében az összes kávéfőzővel használható a Nespresso© kompatibilis ecocap kapszula, így felsorolni is nehéz lenne őket. A teljesség igénye nélkül: Pixie, Inissia, Essenza, Essenza Mini, Lattissima, U, Citiz, Citiz&Milk, Expert, Expert&Milk, Maestria, Creatista, Kitchen Aid, Pixel, Infinissima, Piccolo, Concept, Prodigio, Cube, Gran Maestra, Le Cube, Capri, M100 auto, M130 U, Philips Gold Barista, és pl. Wacaco Minipresso.

Néhány géppel viszont nem kompatibilis a kapszulánk, hiszen ezen gépek más fajta kapszulát használnak. Ezek: Essenza Mini D30, Essenza Auto család (XN2000 -2100, XN2140), Essenza C100, MI-Schishare, és Delonghi EN97.

Nem, hiszen Dolce Gusto© kompatibilis Ecocap kapszulánk is van, melyet ide kattintva találsz. Dolce Gusto kapszulánk a legtöbb Dolce Gusto géppel kompatibilis. A teljesség igénye nélkül: Oblo, Mini, Genio 2, Fontana, Picolo, Creative, Melody, Melody 2, Esperta, Eclipse. Néhány géppel viszont nem kompatibilis a Dolce Gusto kapszulánk: Lumio, Colors, Drop, Stelia, Circolo, Mini Me. Utóbbiakhoz is hamarosan megérkezik a kompatibilis Ecocap kapszula, kis türelmet kérnénk. Viszont örömmel vennénk, ha ilyen gépetek van és jeleznétek a szándékot felénk, hogy ne maradjatok le a közelgő limitált szériáról.  

Az Ecocap kapszula olyan módon lett megtervezve, hogy a kávégép tüskéi pontosan az “előre gyártott” lyukakon, vagy mélyedéseken mennek/mennének át. Tehát lényegében, oda lettek ezek a lyukak tervezve, ahol a kávégép kilyuggatná az egyszer használatos kapszulát. A víz ezeken a lyukakon akadálytalanul folyik át. Rengetegszer teszteltük, tökéletesen működik, sem a kávégépek, sem a kapszuláink nem sérültek meg. 🙂

Természetesen nem, hiszen az Ecocap kapszula felépítése megegyezik az összes kompatibilis kapszulával (pl. L’Or®, Starbucks®, Jacobs® vagy az áruházak sajátmárkás változatai). Az egyedüli különbség, hogy az újrahasználható Ecocap kapszula használatával nem termelsz szemetet.

A célunk az volt, hogy egy korlátlanul újratölthető, és a műanyag újratölthető kapszulákkal szemben egészségre ártalmatlan anyagokból készült kapszulát tervezzünk. Az Ecocap kapszula 100% nemesacélból készült, így rozsda, korrózió és hőálló; valamint megfelel a szigorú élelmiszer biztonsági követelményeknek, így tartós és biztonságos használatot biztosít, semmilyen káros anyag nem oldódik ki belőle használat során.

Mielőtt véglegesítettük az Ecocap kapszula formatervét, rengeteg újrahasználható kapszulát és kávégépet kipróbáltunk, hogy tökéletesíthessük a végleges verziót. A teszt időszak során több problémát is tapasztaltunk, pl. kapszula beakadása, eltömődés, vízes kávé, vagy szimplán nem folyt le a kávé. Ez időszak célja és előnye az volt, hogy felhasználhassuk a jól működő részeket, és megalkothassunk egy újgenerációs kapszulát. Büszkék vagyunk az eredményre, az Ecocap kapszulára! Azonban nem állunk meg itt, továbbra is célunk, hogy folyamatos fejlesztésekkel biztosíthassuk a magas ügyfélélményt és elégedettséget.

Mi az otthonunkban évek óta használjuk az Ecocap kapszuláinkat problémamentesen, és noha korlátlan használatra terveztük őket, 10+ évre saccoljuk az élettartamot megfelelő használat és tisztítás mellett. A szilikon tömítést is egy életre terveztük.

Igen, természetesen van garancia! Amennyiben bármilyen kérdés, probléma adódna, írj nekünk a [email protected] címre és közösen megoldjuk azt, hisz számunkra nagyon fontos az ügyfél elégedettség! Tapasztalatunk szerint a legtöbb esetben a kávé minőségét a nem megfelelő elkészítés befolyásolja (darálási finomság, mennyiség, de leginkább a tömörítés). Ezzel kapcsolatos javaslatainkat az alábbi pontok alatt találsz, de készítettünk nektek videos segédanyagokat is, reméljük hasznosnak találjátok őket 🙂

Először is bizonyosodj meg róla, hogy kompatibilis az Ecocap kapszula a kávégépeddel. Erről itt írtunk bővebben: “Milyen kávéfőző gépekkel kompatibilis az ecocap kapszula?”. Kompatibilitás esetén is előfordulhat, hogy nem illeszkedik a kapszula a gépbe ha túl sok kávét töltöttél bele és nem lehet rendesen lezárni a kupakot. Erre 3 megoldás van: vegyél ki a kapszulából egy kevés kávét, tömörítsd le jobban, vagy a gépbe helyezésnél nyomd meg a kapszulát az alján, a kávégép hátuljához közeli oldalán.

A visszajelzéseitek alapján bebizonyosodott, hogy számotokra is elsődleges a környezettudatosság, így bizonyos csomagjaink után 1, ill. 2 facsemete elültetését vállaljuk a nevetekben, mellyel 2, ill. 4 fő számára biztosítotok friss levegőt egy életre! 🌲 Az első 50 fa ültetésének helyszínéül Spanyolország Baszkföld régióját választottuk, míg a következő helyszín Erdély lesz.

Az Ecocap kapszulába darált kávét kell tölteni, a következő pontokban leírtak szerint.

A kedvenc kávéd elkészítéséhez fontos a megfelelő szemcseméret használata, hiszen ettől (és a tömörítéstől) függ, hogy milyen gyorsan folyik majd át a víz a kapszulán. Durva, vagyis nagy szemcseméret esetén a víz gyorsan átrohan a kapszulán, gyenge, íztelen kávét eredményezve.
Míg túl finom darált kávé esetén a víz nehezen folyik majd át, kevés és túl erős kávét eredményezve. Ellensúlyozásképpen a tömörítéssel tudjuk ezt szabályozni: minél finomabbra van darálva a kávé, annál kevésbé javasoljuk az erős tömörítést, vagyis tampelést. Hiszen ha alapból apró szemcsés a kávé majd ezt még jól letömörítjük, még nehezebbé tesszük a víz számára az átfolyást. Míg durvább szemcseméret esetén erősebb tömörítést javaslunk. A mi kedvenc kávénkhoz finom és közepesen finom szemcseméret közötti darálási erősséget választunk: eszpresszót (vagy mokkát), hiszen ez esetben “optimális a víz útja”.

A Nespresso© kompatibilis Ecocap  kapszulához a javasolt mennyiség 4-5 gramm, melyet egyszerűen lemérhetsz a mellékelt műanyag vagy nemesacél adagoló kanállal. Míg Dolce Gusto© kapszulánkhoz kb. 8-11 gramm (így kb 2 kanállal szükséges megtölteni).
Fontos, hogy ne töltsd túl a kapszulát, mert nem fog tudni átfolyni rajta a víz. A megfelelő erősségű és ízvilágú kávéhoz viszont bátorítanánk, hogy kísérletezz, mert kávétípustól is függhet a szükséges mennyiség! Erősebb, intenzívbb kávéhoz pl. használj kicsivel nagyobb mennyiséget!

A kávé tömörítése fontos, sőt kritikus tényező a tökéletes kávé elkészítéséhez. Kávétípustól és szemcsemérettől függően néha elegendő ha csak lezárod a kupakkal a kapszulát tömörítés nélkül, néha viszont szükséges a nagyobb nyomású tömörítés. Javasoljuk, hogy kezdj közepes erősségű tömörítéssel és kísérletezz vele, hogy megtaláld a számodra megfelelő nyomást. Mi az intenzívebb ízekért jobban tömörítünk.

Célunk volt, hogy az ízélményből ne engedjünk, mert finom kávé készítése nélkül nem fogjátok lecserélni az egyszer használatos kapszulákat. Tapasztalatunk szerint tömörítés nélkül nem lehet elkészíteni a tökéletes kávét, így csomagjainkhoz mellékelünk 1-1 tömörítőt is. Amennyiben már vásároltál korábban egy kezdő csomagot tőlünk, úgy van lehetőséged vásárolni Nespresso kompatibilis, ill a Dolce Gusto kompatibilis kapszulát önmagában is, bejelentkezés után.

Amennyiben követed a fenti, ill videóinkban elhangzott javaslatainkat (finomabb őrlés, megfelelő mennyiség, és közepesen erős tömörítés), könnyen elkészítheted a tökéletes kávédat az otthonodban. De a crema a kávé típusától is függ: arabica esetén kevesebb, míg robusta használatával vastagabb réteg érhető el, bár mi inkább a 100% arabica kávék fogyasztását javasoljuk azok ízvilága miatt.

Sőt, amennyiben még több cremát szeretnél, íme egy barista trükk:

1. Töltsd meg a kapszulát, tömörítsd le és helyezd be a kávégépbe.
2. Indítsd el a gépet és a kávéfőzést, majd állítsd le 2-3 másodpercet követően, mielőtt elkezdene lefolyni a kávé. A cél, hogy tartsd forró vízzel megtelve a kapszulát.
3. Várj kb. 10 másodpercet, majd indítsd újra a kávéfőzőt és várd meg, míg megtelik a csészéd krémes kávéval!

Érdemes finomabb őrlésű kávét használnod, vagy jobban letömörítened a kapszulába töltött kávét, hiszen ha minél gyorsabban, akadálytalanul folyik át a víz, annál kevésbé lesz ízes és intenzívebb a kávéd. Továbbá javasoljuk, hogy tekintsd meg videóinkat, ill. fusd át az előző pontokat, hiszen hasznos tanácsokat, javaslatokat olvashatsz a tökéletes kávé elkészítése érdekében.

Igen, természetesen! Tedd a teafiltert vagy a szálas teát a kapszulába (kb. félig), és válaszd a hosszú kávé programot!

De, valóban felmelegszik a nemesacél kapszula a használat során, hisz forró vizet présel át rajta a kávéfőződ. Javasoljuk, hogy várj néhány percet a következő használat előtt, vagy tedd víz alá a kapszulát a folyamat felgyorsításáért. Vagy válassz egy csomagot több kapszulával, hogy barátaidat és családodat is megkínálhasd egy finom kávéval 🙂

Használat után várj egy kicsit, míg lehűl a nemesacél kapszula, majd ürítsd ki a zaccot belőle (a zacc felhasználásának számtalan módja van, ezekről a következő pontban olvashatsz!). Öblítsd ki vízzel a kapszulát, de akár mosogatógépbe is teheted azt. Mindenképp tisztítsd meg az apró kávészemcséktől a kapszula kupakját, melyhez minden csomagunkban mellékelünk egy apró de hasznos kefét.

A zacc felhasználásának számtalan módja van, felsorolni is nehéz őket.
A két kedvencünk a lefolyó dugulásmentesítése és a növények trágyázása.
Mosogatásnál gyakran eldugul a konyhában a lefolyó, melyre az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás az, ha a zaccot egyszerűen beleöntjük a lefolyóba. A szemcsék nem akadnak fenn, sőt magukkal viszik azt is, ami viszont már fennakadt.
Kávézaccot a virágföldhöz is adagolhatunk, mellyel hasznos tápanyagokat juttatunk a talajba. További hasznos felhasználási módok: hűtőszekrény szagának semlegesítése, hangyák elleni védelem, folttisztítás, bútorápolás, grillsütő tisztítása, narancsbőr elleni védekezés, porfogó a kandallóban és csillogó haj elérése. Bármilyen kérdéssel, felhasználási móddal fordulj hozzánk bizalommal a [email protected] címen!

Kedvenc kávéd elkészítése​
Garancia és rendelés​

A rendelést 1 munkanapon belül feldolgozzuk és a lehető leghamarabb átadjuk a futárszolgálatnak. A célunk, hogy minél hamarabb eljuthasson hozzád és elkezdhesd használni a kapszulát.

Teljes mértékben megértünk, hisz előfordult már ilyen velünk is. Épp ezért dolgozunk a saját nevünk alatt (egy korlátolt felelősségű társaság alapítása helyett), választottuk a szerintünk leginkább megbízható GLS-t a házhozszállítási feladatok lebonyolításával és a Paylike-ot az elektronikus fizetési megoldás nyújtásával.

A PayLike minden biztonsági előírásnak eleget tesz, a cég kulcsfontosságúnak tartja a kártyaadatok védelmét. Minden adatbiztonsági és törvényi megfelelésnek eleget téve, a bankkártya társaságok által előírt PCI DSS minősítést is magáénak tudja. A szolgáltatással kényelmesen és biztonságosan tudsz fizetni, ráadásul ennek számodra nincs plusz költsége, teljesen díjmentes a kártyás fizetés. Továbbá mi nem látjuk a banki és kártya adatokat, csak a szállítási nevet és adatokat kapjuk meg a szállítás lebonyolításához.

Mivel hiszünk az Ecocap kapszulánkban és a rendelési rendszer tisztaságában, így 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk!

Először is nagyon sajnáljuk, hiszen dobozon belüli rendezőt használunk és duplán csomagoljuk be őket, hogy megóvjuk a szállítás során fellépő esetleges hatásoktól. Kérünk, hogy fotózd le és írd meg nekünk az esetet a [email protected] címre, hogy közösen megoldhassuk a problémát. Prioritással fogjuk kezelni, hisz számunkra nagyon fontos az ügyfél elégedettség!

Az Ecocap kapszulákra és termékekre a törvényben megszabott 14 helyett 30 napos elállást biztosítsjuk, mely során visszavesszük a terméket és megtérítjük a vásárlás értékét. Erről bővebben az Általános Szerződési Feltételekben olvashatsz.

Örömmel vesszük az érdeklődésédet, mivel mi is nyitotak vagyunk az együttműködésre. Kérlek írj nekünk a [email protected] címre, és hamarosan megkeresünk téged!

Ne maradj le a limitált szériáról!